Prikbord

Nieuws & agenda

Informatie Kinderstralen TSO

Graag verwijzen wij u naar bijgevoegde brief. Deze brief bevat tijdelijke informatie over Kinderstralen, onze tussenschoolse opvang. 

DIA eindtoets
Vanmiddag hebben de leerlingen van groep 8 de uitslag van hun DIA eindtoets mogen ontvangen. Ondanks twee periodes van thuisonderwijs zijn ALLE leerlingen beloond met een geweldige score!!! Groot applaus voor de leerlingen maar zeker ook voor alle leerkrachten en in het bijzonder juf Anouk en juf Desiree.
 
Bekijk onderstaande video, gemaakt door juf Esther. 
Cursussen en workshops Trajekt

De Maastricht-Heuvelland gemeenten bieden een aantal cursussen voor kinderen en voor ouders gratis aan. Trajekt verzorgt een aantal van deze workshops en cursussen. Via deze weg willen we dit aanbod extra onder de aandacht brengen.

 

Voor het gehele aanbod van Trajekt verwijzen we graag naar www.trajekt.nl en op www.cjg043.nl staat nog meer informatie en aanbod voor ouders en kinderen in de regio Maastricht en Heuvelland.

 

Enthousiaste ouder gezocht voor de GMR!

Bericht van de GMR: Enthousiaste ouder gezocht voor de GMR!

Iedere school binnen MosaLira heeft een eigen medezeggenschapsraad (MR). Dit is het wettelijk overlegorgaan op de scholen voor directeuren, ouders en medewerkers. Stichting MosaLira heeft daarnaast -als overkoepelende organisatie- een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). De GMR bespreekt (met het College van Bestuur) onderwerpen die alle leerlingen en alle scholen aangaan. Denk bijvoorbeeld aan onderwijskundig en financieel beleid, veiligheid, privacy, passend onderwijs, ouderparticipatie, communicatie, benoemingsadviescommissies en vele andere onderwerpen.  

De GMR is voor komend schooljaar op zoek naar één enthousiaste ouder die mee wil denken en praten over de koers van MosaLira. Is de GMR misschien iets voor u? Na de meivakantie ontvangt u meer informatie over wat het lidmaatschap van de GMR inhoudt en hoe u zich verkiesbaar kunt stellen voor de GMR. Wij hopen dat u uw kennis en ervaring wilt inzetten om mee te praten over goed onderwijs!

 

Met vriendelijke groet,

GMR MosaLira

gmr@mosalira.nl

30 aprilLees verder
Koningsspelen
Afgelopen vrijdag hebben we allemaal genoten van een sportieve dag van de Koningsspelen. Een speciale dank aan alle vrijwilligers van #teamsatu #bckimbria #jokersvc en natuurlijk #Ricoverhoeven.
Voor vele foto's van deze dag verwijzen wij jullie graag naar het album met de naam "koningsspelen 2021" op onze Facebookpagina.
 
 
28 aprilLees verder
Webinar ‘Opvoeden bij Faalangst’

Zo’n 10% van de kinderen in de basisschoolleeftijd heeft last van faalangst. Een kind is dan letterlijk bang om te falen bij het uitvoeren van een bepaalde taak. Lichamelijke klachten zoals buikpijn of het vermijden van bepaalde situaties kunnen gevolgen zijn. Herken je dit bij je kind? 
Als ouder kun je je kind helpen om faalangst te voorkomen. Kleine aanpassingen in bijvoorbeeld de communicatie kunnen al effect hebben. Wil je meer weten over hoe je faalangst bij je kind kunt helpen voorkomen? Of hoe je je kind kunt helpen faalangst de baas te worden?
Dan is de webinar ‘Opvoeden bij faalangst’ met preventiewerker Pauline Heuperman van Mondriaan wellicht interessant voor jou! Dit webinar vindt plaats op 26 april tussen 19.00 – 21.00 uur.
Je kunt je vragen aan Pauline stellen tijdens, maar ook persoonlijk na het webinar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cjg043.nl o.v.v. ‘Webinar Faalangst’

12 aprilLees verder
Petje af!

Wat doet Petje af?

Petje af aanvullend onderwijs vindt het belangrijk dat ieder kind op zoek kan gaan naar zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden. Petje af wil bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen en een bijdrage leveren aan een positiever zelfbeeld. De kinderen leren verantwoording te nemen voor hun eigen leven om zodoende (in de toekomst) actief bij te dragen aan de maatschappij.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OMAsWfGdNWU  

29 maartLees verder
Ine Lammerschop IB'er van het jaar!

Na lang wachten is vandaag de uitslag bekend gemaakt: onze eigen Ine Lammerschop is IB'er van het jaar 2020 - 2021 geworden! Wat een bijzondere en prachtige prestatie! Voor ons was je al een topper, maar de jury heeft jou nu óók unaniem uitgeroepen tot IB'er van het jaar. 

 

Gefeliciteerd juf Ine, wij zijn trots op jou!


Alle leerlingen en team Kindcentrum Oda. 

 

 

9 maartLees verder
Richtlijnen corona

A.s. maandag opent onze school weer haar deuren. In de bijlage vindt u de nieuwste richtlijnen.

5 februariLees verder
Kalender
Vaderdag
Maastrichtse sportweek
Studiedag: alle leerlingen vrij
Vergadering MR 19.30 uur
Inplannen ouder-kind gesprekken
Deze week: ouder-kind gesprekken
Studiedag
Rapport mee naar huis
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren