Prikbord

Nieuws & agenda

Rijke schooldag meivakantie-zomervakantie

Er worden na de vakantie weer mooie activiteiten aangeboden tijdens de Rijke Schooldag, voor de leerlingen die zich hiervoor hebben opgegeven!

 

Rsd

26 aprilLees verder
Thema 'feest' in de taalklassen!

De afgelopen weken hebben de kinderen van de taalklassen nieuwe woorden geleerd in de thema’s: Feest & winter. Met de feestmaand december voor de deur kwamen verschillende feesten ook tot leven! We hebben het natuurlijk gehad over Sinterklaas, maar ook over het vieren van de verjaardag, het vieren van feesten uit verschillende culturele achtergronden en uiteindelijk ook het kerstfeest.

De kinderen hebben niet alleen hun woordenschat uitgebreid, ze hebben ook heel wat feestelijke gebruiken en tradities mogen beleven. Zo hebben we de schoen gezet, Sinterklaas op bezoek gehad, geschaatst maar ook de kerstgedachte gebracht bij de eenzame ouderen. De kinderen hebben genoten van alle feestelijkheden en wij ook!

21 decemberLees verder
Sint-Maarten

Sint-Maarten

26 oktoberLees verder
Voorstellingen Kunst in de klas
U heeft morgen (donderdag 28 september) nog de kans om kaartjes te halen voor één van de twee voorstellingen. U kunt de kaartjes ophalen van 8.15 tot 8.45 uur of 15.00 tot 15.30 uur in de aula.
 
De voorbereidingen voor de voorstellingen van 'Kunst in de klas' zijn in volle gang. Studenten van de toneelacademie en álle leerlingen van onze school werken samen aan een prachtige uitvoering. In het aterlier wordt hard gewerkt aan de kostuums en tijdens de toneellessen worden de stukjes geoefend die de leerlingen gaan opvoeren. Deze stukjes van álle groepen worden aan elkaar 'geplakt' tot één voorstelling.
De voorstellingen vinden plaats op donderdag 5 oktober van 13.30 - 15.00 uur en op vrijdag 6 oktober van
10.00 - 11.30 uur.
 
Hopelijk zien we u bij één van de twee voorstellingen!
27 septemberLees verder
Team jeugdwerk Mariaberg

 

Bijgevoegd de flyers van team jeugdwerk Mariaberg. Zij delen hun programma tot aan de kerstvakantie. Let op: De WMC is voor kinderen vanaf 4 t/m 9 jaar. De pre tieners zijn voor jeugdige vanaf 9 jaar t/m 13 jaar.

 

27 septemberLees verder
Resultaten eindtoets groep 8

Trots! Vandaag hebben de leerlingen van groep 8, uit handen van juf Annemieke, de uitslagen van de DIA eindtoetsen ontvangen. En wat hebben ze het allemaal ongelooflijk goed gedaan! Het landelijk gemiddelde van de DIA eindtoets ligt rond de 361, onze groep 8 zit hier met een groepsgemiddelde van 367,4 ruim boven. 
Om dit mooie resultaat te vieren, werd iedereen getrakteerd op een heerlijk stukje vlaai. 
Gefeliciteerd allemaal!

Uitslag eindtoets

Jaarboek Maastricht editie Oda bestellen

Al meer dan 65 jaar wordt het jaarboek Maastricht gemaakt. Stichting jaarboek Maastricht zocht naar mogelijkheden om de jeugd te betrekken bij het jaarboek. Voor de leerlingen is dit een unieke kans om hun basisschooltijd in beeld te brengen. Een mooie herinnering voor deze leerlingen.

Ook de leerlingen van groep 8 van de Odaschool hebben hieraan deelgenomen. De afgelopen weken zijn zij aan de slag gegaan met het schrijven van teksten en hebben ze een overzicht gemaakt van alle activiteiten die dit schooljaar aan bod zijn gekomen. Dit zal gebundeld worden tot een jaarboek: het jaarboek Maastricht, editie Oda.

Alle leerlingen van groep 8 ontvangen een eigen exemplaar. Maar we kunnen ons voorstellen dat familieleden, vrienden of andere betrokkenen dit bijzondere jaarboek óók willen aanschaffen! Het jaarboek kost € 22,50 euro.
Via onderstaande link kan het boek besteld worden. Let op: bestellen kan tot uiterlijk 2 juli 2023. https://jaarboekmaastricht.nl/jaarboek-groep-8-2023-oda-kindcentrum/

 

Lente-experience Maastricht Sport

Ook komende vakantie heeft Maastricht Sport een spetterend vakantie sport- en cultuurprogramma klaarstaan voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Dit doen ze in samenwerking met Kaleidoscoop, Trajekt  en stichting Oranje comité. Wat staat er zoal op het programma; Streetgames, Graffiti, Koningsspelen Try-outs, Team up en de Alleskunner. Op bijgevoegde flyer is het programma te vinden.

 

Aanmelden hiervoor is verplicht kan via deze link: www.maastrichtsport.nl/experience

De activiteiten zijn gratis. En, Vol=vol.

 

 

13 aprilLees verder
Aanbod Trajekt

Graag willen wij het aanbod van Trajekt aan het begin van het schooljaar onder de aandacht brengen:

  • Rots & Watertraining 6-8 jaar in Malberg en 8-12 jaar in Heer

https://www.cjg043.nl/aanmelden-rots-en-water-6-8-jaar/

https://www.cjg043.nl/rots-en-water-8-12-jaar/

  • KIES training

https://www.cjg043.nl/aanmelden-kies/

  • Verschillende ouderworkshops & de oudertraining Positive Lifestyle

https://www.cjg043.nl/gratis-ouderworkshops-positive-lifestyle-training/

 

Ouders melden zelf het kind of zichzelf aan voor een training/workshop!

8 septemberLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren